söndag, augusti 27, 2006

HBK - Häcken

Halmstad BK mötte Häcken idag. Stundtals spelade HBK ett kortpassningsspel värdigt ett portugisisk landslag, men stundtals föreföll motivationen och ambitionen vara skrämmande låg.

På den politiska fronten hände följande: Moderat Ungdomsförbundet delade ut broschyrer utanför Örjans Vall. De unga som gick förbi fick också ett ex. av MUF:s tidning, Blått.

Centerpartiet delade ut juice och information. Juicen verkade gå åt i ett rasande tempo. Men alla som tog juicen fick också ett papper som var påklistrat på paketet och som presenterade centerns politik. På plats var bl.a. kommunalrådet Gunnel Bengtsson.

Slog på stort gjorde socialdemokraterna. De var matchvärdar och fick därför en bra plats inne på Örjans Vall. De hade ett partytält och delad ut information. Örjans Vall var smyckad i röda fanor och alla socialdemokrater bar likadana röda jackor. Som matchvärdar fick de utse matchens lirare. De valde Magnus Arvidsson (ett bra val). På plats var bl.a. blivande kommunalrådet Björn Lind.

Huruvida sossarna får avkastning på de pengar det kostar att vara matchvärd är tveksamt. De hade ju inte vädret på sin sida, vilket gjorde att publiksiffran blev lägre än den hade varit om det varit soligt. När de går in med pengar i ett sådant arrangemang förväntar de sig förmodligen mer åskådare som de når ut till. Nästa hemmamatch för Bollklubben är inte förrän den 17:e september, så vi lär inte få se något mer kampanjande på Örjans Vall i år.

På plats på Örjans Vall var även Hallandspostens Mikael Novak.