fredag, september 15, 2006

Fredagen

I princip alla länets gymnasieskolor har blivit besökta av MUF två gånger de senaste veckorna. Flera högstadieskolor har fått besök. Tusentals knappar, tidningar och foldrar har delats ut. Tusentals elever har fått ställa frågor och snacka moderat politik med MUF:are.

Imorgon är det fredag. Två dagar kvare till valet. Fredagen har sedan länge varit fri från bokningar. En valrörelse är omöjlig att planera eller styra. Flexibilitet är nyckelordet. Därför har det varit så viktigt att fredagen fri för att kunna göra insatser där det mest behövs.

Sent ikväll bestämdes det. Inga fler skolor kommer besökas. Vi vill inte vara tjatiga gentemot eleverna. De har träffat oss och hört våra argument. Nu lämnar vi dem ifred. Istälelt splittras imorgon MUF:arna. Alla länets städer ska besökas av moderater som ska kampanja vid tågstationer, mataffärer, på torg och på gator.

Själv ska jag 6:30 åka med Henrik von Sydow till Kungsbacka för att ge alla pendlare en broschyr att läsa på pendeltåget. Nu ska jag sova. Det blir för lite sömn inatt igen och det blev hamburgare idag igen. Valkampanjer är onyttiga. Folkhälsoinstitutet som brukar vara sugna på att varna för det ena och det andra borde definitivt varna för valkampanjer...